Εκπαιδευτικά προγράμματα

Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου
Με την αποκλειστική χορηγία της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου


Οργανωμένες ξεναγήσεις για σχολεία και γκρουπ πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού, καθώς και κάθε Παρασκευή και Σάββατο στη μία το μεσημέρι, όπου πραγματοποιούνται ξεναγήσεις για το κοινό. Πρόκειται για μια «διαδρομή» στη μόνιμη έκθεση της Πινακοθήκης, η οποία αποτελείται από 250 περίπου έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής των σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα (Γύζη, Λύτρα, Βολανάκη, Ιακωβίδη, Μαλέα, Μόραλη κ.ά.) μέσα από τα οποία αποτυπώνεται η πορεία και οι κυριότερες τάσεις της νεοελληνικής τέχνης.

Μεγάλο βάρος δίνεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία πλαισιώνουν τη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις, συμπληρώνοντας τη λειτουργία της Πινακοθήκης και το παιδευτικό της έργο.

Υπάρχουν εκπαιδευτικά φυλλάδια, CD και παιχνίδια, βιντεοκασέτες και δημιουργικές δραστηριότητες που βοηθούν τους επισκέπτες να γνωρίσουν τα έργα της συλλογής, ή που μπορούν ακόμα να χρησιμοποιηθούν από το δάσκαλο στο σχολείο για την προετοιμασία ή την παραπέρα επεξεργασία της επίσκεψης.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Παιδικού Εργαστηρίου, οργανώνονται ομιλίες από επισκέπτες καθηγητές, φιλοξενούνται γνωστοί καλλιτέχνες στο Μέτσοβο και πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ανταλλαγές με παιδιά από άλλες περιοχές της χώρας.

Mε στόχο την επαφή και την ανταλλαγή απόψεων με τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, oργανώνονται τακτικές συναντήσεις για συζήτηση και αλληλοενημέρωση, καθώς και σεμινάρια σχετικά με την τέχνη και την αισθητική αγωγή.