Έκθεση

"Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας"

Τόπος
Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ, Μέτσοβο
Ημερομηνία
28/09/2014 - 17/10/2014, Περιοδική έκθεση
Μοιραστείτε τη σελίδα

Στην Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ στο Μέτσοβο εγκαινιάστηκε την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014 η δράση «Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας», που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ομάδα φοιτητών από το Εργαστήρι του καθηγητή κ. Γιώργου Χουλιαρά της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Ο καταξιωμένος γλύπτης Γιώργος Χουλιαράς μαζί με μια ομάδα τελειοφοίτων και αποφοίτων φοιτητών της Α.Σ.Κ.Τ. φιλοξενήθηκαν για δύο βδομάδες στο Μέτσοβο και σ’ αυτό το διάστημα δημιούργησαν πρωτότυπα έργα γλυπτικής κατά μήκος της μικρής χαρτογραφημένης διαδρομής στο βιότοπο της αρκούδας «Στα χνάρια της αρκούδας».

Πρόκειται για εικαστικές παρεμβάσεις που έχουν στόχο, με απλά υλικά, όσο το δυνατόν οικολογικά, να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου και να διερευνήσουν τη σχέση του γλυπτού με τον περιβάλλοντα χώρο του δάσους.
Οι εικαστικές παρεμβάσεις κινούνται στην ακόλουθη λογική:
Είσοδος στο μονοπάτι. Η είσοδος στο μονοπάτι σηματοδοτείται με σημαντική εικαστική επέμβαση χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά, όπως ξύλα του δάσους. Ηχητικές, πλαστικές και κινητικές επεμβάσεις: Ελαφριές κατασκευές ανάμεσα στα δέντρα, δημιουργώντας ενδιαφέροντα αισθητικά αποτελέσματα.
Καθιστικά πάνω στην πορεία, φιλοτεχνημένα με εικαστική διάθεση και πρωτοτυπία, για ανάπαυση, απόλαυση τοπίου, και γνωριμία με άλλους περιπατητές.
Κωδικοποίηση σηματοδότησης των διαφόρων επεμβάσεων.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες από το Εργαστήρι Γ. Χουλιαρά: Ανδρέας Αραπάκης, Ανδρέας Βερναρδάκης, Λέανδρος Ντόλας, Ηλίας Τσώλης, Αντώνης Χαλυβδίδης.